Modernisering lift Elandstraat Amsterdam

Er was een mooie uitdaging voor de lifttechnici van Bellboy Lifttechniek in Amsterdam: een monumentale lift in de Elandstraat moest gemoderniseerd worden, zonder de karakteristieke uitstraling van de lift te verliezen. De opdrachtgever was op zoek naar een oplossing waarbij de lift technisch gemoderniseerd kon worden, terwijl het uiterlijk van de lift intact bleef.

De lift, een prachtig exemplaar uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, had zijn beste tijd gehad. De elektronica was verouderd en de lift functioneerde niet meer optimaal. Bellboy Lifttechniek kreeg de opdracht om de complete elektronica van de lift te vervangen en de lift technisch te moderniseren.

De lifttechnici van Bellboy Lifttechniek gingen aan de slag en zorgden ervoor dat de lift weer volledig voldeed aan de moderne eisen en wensen. De oude liftbesturing werd vervangen door een nieuwe besturing met frequentieregeling, waardoor de lift soepeler en sneller beweegt. Ook werden de cabine en etage tableaus vervangen door nieuwe exemplaren die passen bij de klassieke uitstraling van de lift.

De liftmachine, die de lift omhoog en omlaag beweegt met behulp van staalkabels, werd volledig vernieuwd en voorzien van een snelheidsbegrenzer. Dit zorgt ervoor dat de lift niet te snel beweegt en veilig kan opereren. Daarnaast werden er nieuwe buffers en een afleidwiel geïnstalleerd om de lift op te vangen in geval van nood.

Om ervoor te zorgen dat de lift veilig blijft, werden er ook nieuwe remcontrole voorzieningen geïnstalleerd. De leidsloffen van de Kooi en Tegengewicht werden vernieuwd, evenals de sensorlijst die ervoor zorgt dat de lift stopt op de juiste etage.

Na de modernisatie is de lift in de Elandstraat niet alleen veiliger en efficiënter, maar behoudt hij ook zijn karakteristieke uitstraling. Dankzij de expertise en vakmanschap van Bellboy Lifttechniek kan de lift nog vele jaren mee en blijft het een belangrijk onderdeel van het monumentale pand.

 

Werkzaamheden aan 2 liften in Zandvoort
Aandrijving VvE Drachten