Vraag en antwoord

Waarom is het liftonderhoud noodzakelijk?

Onderhoud aan de lift is belangrijk, omdat u op die manier de kans op storingen verkleind en de veilige werking gecontroleerd wordt. Bij Bellboy Lifttechniek werken wij volgens het principe totaalonderhoud. Bij elk bezoek wordt de gehele liftinstallatie nagekeken.

Onze lift is oud, moeten wij een nieuwe lift laten plaatsen?

Niet elke oude lift hoeft compleet vernieuwd te worden. Er zijn genoeg oudere liften met zulke degelijke, onverwoestbare onderdelen dat vervanging echt niet nodig is. Met renovatie komt u dan al een heel eind. Gerenoveerde liften zijn vaak net zo comfortabel, mooi en energiezuinig als nieuwe liften.

Waarom staan er geen prijzen op de site?

Iedere lift is anders en voor elke lift maken wij dan ook graag een passende offerte. Hierbij letten wij vooral op de frequentie van gebruik, de stopplaatsen en het aantal liften in de directe omgeving.

Hoe vaak heeft de lift onderhoud nodig?

De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van het gebruik. Als een liftinstallatie dagelijks erg intensief gebruikt word zal deze vaker een onderhoudsbeurt nodig hebben dan een lift die 2 keer per dag een rit maakt. Onze accountmanager komt graag langs om daar samen met u naar te kijken.

Wat is een Meer Jaren Onderhoudsbegroting (MJOB)?

Een MJOB begroot welke werkzaamheden in de toekomst uitgevoerd moeten worden en welke kosten daarmee gemoeid zijn. Voor elke VvE stellen wij een MJOB op. Deze is gebaseerd op de technische levensduur van de componenten en gebruik van de lift. Wij actualiseren de MJOB geregeld als we ervaring hebben opgedaan met uw lift, zodat u in de toekomst niet voor nare verrassingen komt te staan.

Zitten wij vast aan de fabrikant van onze lift?

Het is niet verplicht om het onderhoudscontract bij de fabrikant van uw lift af te sluiten. Het is mogelijk om bij een andere onderhoudsfirma de liftinstallatie onder te brengen. Let er wel op dat u het huidige onderhoudscontract tijdig en binnen het opzegtermijn beëindigd.

Wat is een spreekluisterverbinding?

Door middel van een spreekluisterverbinding kunt u tijdens een noodsituatie door één druk op de knop telefonisch verbinding maken met een servicedienst. Bij onze liften wordt u direct doorverbonden met een medewerker van Bellboy Lifttechniek. Buiten kantoortijden zal onze meldkamer u direct van dienst zijn.