WASUB Team Delft

november 28th, 2017

 

WASUB is een Dreamteam met studenten van de TU Delft, de VU Amsterdam en de Haagse Hogeschool. Het team bestaat uit ruim 25 studenten van verschillende disciplines. Samen hebben zij maar één doel, een zo snel mogelijke mensaangedreven onderzeeër ontwerpen en bouwen.

 

Begin deze zomer heeft WASUB in Washington DC gestreden voor de snelste en meest innovatieve onderzeeër in de klasse voor alternatieve aandrijvingen.

 

Er is gekozen voor een aandrijving die gebaseerd is op het principe van hoe bijvoorbeeld pinguïns zwemmen. Door vleugels op en neer te bewegen en daarbij telkens de hoek aan te passen wordt er voortstuwing gegenereerd. Alle energie wordt geleverd door een piloot die in de onderzeeër zit. Deze piloot zorgt er middels een trapaandrijving voor dat de onderzeeër voorwaarts gaat.

 

Bellboy Lifttechniek is één van de sponsoren van dit project. Waarom dit project sponsoren? Door de gezamenlijke interesse in techniek en om studenten de kans te geven hun technische kennis in de praktijk te brengen. Dit project is een groot succes door goede samenwerking, veel technische kennis en goede communicatie. Deze waarden passen als een huis bij Bellboy Lifttechniek.

 

Terug naar nieuws