Eenmaal in de liften, dan blijf je in de liften!

mei 3rd, 2018

 

Deze enthousiaste uitspraak is van onze 19-jarige stagiair Guido, die op dit moment bij ons aan het werk is voor zijn eindstage van de        3-jarige BOL niveau 4 Mechatronica opleiding bij het MBO Rijnland in Leiden.

 

Werken in de lifttechniek is speciaal omdat veel verschillende techniekvormen bij elkaar komen; besturings- en elektrotechniek, mechanica en hydrauliek. Wat ik tijdens mijn opleiding allemaal heb geleerd kan ik toepassen in deze branche.

 

‘Mijn afstudeeropdracht bestaat uit het afronden van vier verschillende werkprocessen en het afleggen van een proeve van bekwaamheid. De processen bestaan uit het vervaardigen, bouwen, testen, installeren en ontwerpen van machines en/of mechatronische (deel)producten. Ik heb een motorframe ontworpen, gefabriceerd en daarna aangesloten op de testbesturing. Daarnaast help ik mee met renovaties, storingen en liftonderhoud.

 

 ‘Wat maakt het leuk om bij Bellboy te werken? De begeleiding is erg goed. Er wordt met me meegedacht over de invulling van de opdrachten voor het examen. Iedereen maakt tijd voor me en staat klaar om mijn vragen te beantwoorden. Je krijgt daarbij de ruimte om de opdrachten op je eigen manier uit te voeren en het zelfstandig op te pakken. Je mag fouten maken om ze daarna weer zelf, met feedback van het team, op te lossen. Hier leer je erg veel van.’

 

Wij zijn erg blij met Guido. Hij heeft goede technische kennis, is gedreven en daarbij is hij lekker enthousiast en een positief ingestelde jongeman. Hij is zichzelf, staat open voor alles en maakt er gewoon een leuke werkdag van. Guido is eind juni klaar met zijn stage en wij hopen dat hij bij ons blijft en zich verder gaat ontwikkelen als servicemonteur.

 

Vanaf augustus zouden we graag weer een mechatronica of elektronica student willen begeleiden. Dus meld je aan door het sturen van een bericht t.a.v. Rien van Nieuwenhuizen naar: rvn@bellboy.nl

     

Terug naar nieuws